Besök US Open 2021 i New York

Grand Slam turnering!

Denna artikel presenteras i samarbete med mrgreen.com

Varför är det värt att besöka US Open 2021 i New York?

US Open är den äldsta tennisturneringen i världen, varav den första turneringen spelades 1881. Turneringen 2021 kommer att innehålla 141 matcher, varav Dominic Thiem och Naomi Osaka försvarar titlarna.

Flushing Meadows
En av fyra Grand Slam-turneringar kommer att ha flera händelser, samt att banorna vid Flushing Meadows i Queens vanligtvis attraherar mer än 700,000 besökare, samt miljontals fler som tittar från världens alla hörn. Tennisbanan ligger i parken Flushing Meadows Park i stadsdelen Queens. Parken sträcker sig mellan vägarna Van Wyck Expressway och Grand Central Parkway och sträcker sig från Flushing Bay vid LaGuardia-flygplatsens södra ände till Union Turnpike. Parken är New Yorks nästa största park. I parken finns även Queens Museum of Art, Queens Wildlife Center och här spelar också New Yorks Mets på sin hemmaplan.

US Open 2021 New York

US Open fakta
US Open är en av två Grand Slam-turneringar med hardcourt. Ytan kallas för Pro Deco Turf och är relativt fast, samt får en ny yta inför varje match. Planerna är utomhus och det har spelats tennis på banorna sedan 1978. Prispengarna för männens och kvinnornas matcher är 3,8 miljoner dollar, samt att matcherna spelas i tre set. Biljetter till Arthur Ashe Stadium är svåra att få tag i, speciellt för senare omgångar. Den näst största banan är Louis Armstrong, samt tar som mest in 14,061 i publik. Det används 22 olika banor för US Open och spelas i singel, dubbel, samt mixad dubbel. Tävlingen tillhör defyra Grand Slam-turneringarna. US Open spelades första gången 1881 på herrsidan, och 1887 på damsidan.

Vilka är dina favoriter?
Turneringarna början den 13:e augusti och fortsätter till slutet av november, och det är svårt att säga vem som kommer att vara i bäst form i slutet av sommaren. Överväldigande favoriter om man borträknar från skador borde vara den topprankade Novak Djokovic, följt av ATP-tvåan Rafael Nadal. Roger Federer kommer förmodligen att spela, men vid 39 års ålder känns det svårt att han ska ta sig hela vägen. Österrikaren Dominic Thiem håller för närvarande titeln, en titeln som var hans första stora.

Federer har fem stycken US Open-titlar, vilket är i paritet med Jimmy Connors och Pete Sampras, men hans sista vinst var 2008. Rafael Nadal har fyra vinster av fem finalframträdanden, samt att Novak Djokovic har vunnit tre gånger av åtta finaler.

Japans Naomi Osaka vann sin andra titel 2020 och anses vara favorit detta år, detta trots att hon står som trea enligt WTA. Serena Williams är dock alltid kapabel att överraska, samt har vunnit sex gånger. Om du har en känsla för vem som ska vinna, då kan du placera en tidig satsning hos ett online casino eller bettingsajt.

Saker att se fram emot
Den största rivaliteten hittar vi mellan två toppseedade ATP-spelare, nämligen den serbiska Novak Djoković och den spanska Rafael Nadal. Världsledande Djoković har 29 vinster, medan Nadal har 27 stycken under deras tidigare möten. Under de senaste fem åren har de mötts 11 gånger, samt att Djoković leder med 7-4, varav större delen av Nadals vinster kommer från spel på claycourt. Om vi bara kollar på Grand Slam-turneringar 2020 såg Nadal extremt övertygande ut i Roland Garros, medan Djokovic var precis lika imponerande i Australien Open. Under samma period har båda spelarna vunnit US Open två gånger, samt att Stanislas Wawrinka och Dominic Thiem förstörde deras dominering 2016 och 2020 respektive.

Även om Djokovic har fler vinster, samt att mestadels av Nadals vinter över Djokovic spelades på claycourt, leder den spanska spelaren över Novak med 2-1 i finalmatcher i US Open. Senast de möttes i finalen i New York 2013 vann Nadal med 6-2, 3-6, 6-4, och 6-1.

2020/2021
2020 var något av ett annorlunda år med där många stjärnor missade olika turneringar. US Open spelades utan många fans på läktarna, något som kan vara ett startskott för en exceptionell turnering 2021. De ledande spelarna kommer att vilja komma tillbaka, samt att fans förmodligen knappt kan bärga sig efter att åka tillbaka till Queens och ta del av den sprudlande atmosfären i Flushing Meadows.

De ledande spelarna kommer att vilja komma tillbaka, samt att fans förmodligen knappt kan bärga sig efter att åka tillbaka till Queens och ta del av den sprudlande atmosfären i Flushing Meadows. US Open 2020 fick dåliga tittarsiffror, nästan 50% sämre än 2019. Den huvudsakliga faktorn till detta var avsaknaden av Rafael Nadal, Roger Federer och Novak Djokovic som försvann snabbt i tredje rundan. Å andra sidan såg vi uppkomsten av nya spännande spelare, därmed bör den dominerande trion återkomma och ge de nya spännande spelarna en rejäl match. Med alla de största stjärnorna och fans i pubiken, förväntas US Open att nå sin fulla potential 2021.

Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top