Ellis Island

Museum i Hudsonfloden i New York!

Den gamla Immigrantön i Hudson River

Att ta en tur ut till Ellis Island är en intressant upplevelse både för er som släktforskar men även för er som bara är i New York för stadens skull. Ön användes under flera år som en karantän och ankomstplats för många av de immigranter som kom till USA under 1800 och 1900 talet.

En ö i New Yorks hamn
Ellis Island är ön som ligger i New Yorks hamn i mynningen av Hudsonfloden. Ön fick sitt namn efter Samuel Ellis som ägde ön under slutet av 1700 talet. Idag är ön ett museum.

5% RABATT på biljetter i New York!

Via vår samarbete med Tiqets får I Love New Yorks läsare 5% rabatt på biljetter i New York med vår rabattkod.

Använd rabattkod: LARSST5

Gör så här: När du kommer till sidan "Boknings detaljer" gå längst ner på sidan och fyll i rabattkoden vid "Har du en rabattkod? Lägg till..." Klicka på knappen intill och rabatten räknas av ditt köp. Rabattkoden gäller endast hos Tiqets. Rabattkoden gäller ej för sk. kombobiljetter som redan är rabatterade men gäller på lösa redan rabatterade biljetter.

Ellis Island I Hudsonfloden Historia
Ön användes som immigrationsstation från 1892 och till mitten av 1900-talet. Enligt statistiken kom under perioden 1892-1924 ca 20 miljoner invandrare till USA, och nästan 71 % (14,2 miljoner) anlände via New York. Över 1 miljon av emigranterna var svenskar och flertalet av de avseglade från Göteborg med båt och vidare till England för ytterligare en båt över till "The promised land". När de anlände till Ellis Island fick de prata med personal på plats som frågade om deras namn, vilket land de kom ifrån etc.

Släktforskning
På ön finns mycket historia att beskåda. Om du vet om några av dina släktingar emigrerade till Amerika är detta en mycket intressant plats att åka till. Du tar färja ut ifrån Battery Park. Ofta ingår i samma pris att du även gör ett besök till Frihetsguddinan. Läs gärna mer om Ellis Island och hur det var för emigranterna när de anlände till New York och hur du smidigast tar dig dit.

Ellis Island musem i New YorkEllis Island Immigration Museum

Museet man besöker är inne i huvudbyggnaden. Här visas byggnaden och utställning över Ellis Islands historia med fokus på alla de immigranter som passerade här. Utställningen visar tydligt hur det var att komma hit och genomgå alla kontroller med berättelser från de som jobbade här och från immigranterna varvat med foton, kläder, väskor, dokument m.m.

The American Immigrant Wall of Honor
Utanför huvudbyggnaden hittar du the Wall of Honor - en lång mur med inristade namn på över 600.000 personer. Detta som en hyllning till immigranter av deras efterlevande släktingar. Den ligger vackert med utsikt både mot Frihetsgudinnan och mot Manhattans skyline.

ELLIS ISLAND
Adress: Upper New York Bay

Karta - Ellis Island
Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top