One World Trade Center

Memorial Plaza & One World Observatory !

9/11 Memorial i New York - minnemärke för de som omkom i terrorattacken den 11 Sept, 2001.

The National September 11 Memorial.
Platsen hedrar de som omkom (nästan 3000 personer), de som riskerade sina liv för att rädda andra, de som överlevde och de som har visat sin support kring attacken i New York den 11 sept, 2011. Området är på markplan och är ca 3,24 hektar stort. Det finns två stora pooler med ett vattenfall i vardera pool. Poolerna står på platsen där de två tornen (Twin Towers) stod. Runt omkring i området passerar ni en massa träd som bevattnas underifrån. Alla namn på de personer som avled i attacken finns inskrivna på poolens väggar.

The National September 11 Memorial Museum En känslosam plats - museet hedrar minnet av de som omkom i tettorattacken. Alla som avled i attacken omnämns med namn och en bild. Det är mycket svårt att förstå att det verkligen har hänt. Historien om World Trade Center presenteras och tanken är att var och en som besöker museet skall få sig en tankeställare om vad som hände. Originaldelar från tornen kan också ses här.

5% RABATT på biljetter i New York!

Via vår samarbete med Tiqets får I Love New Yorks läsare 5% rabatt på biljetter i New York med vår rabattkod.

Använd rabattkod: LARSST5

Gör så här: När du kommer till sidan "Boknings detaljer" gå längst ner på sidan och fyll i rabattkoden vid "Har du en rabattkod? Lägg till..." Klicka på knappen intill och rabatten räknas av ditt köp. Rabattkoden gäller endast hos Tiqets. Rabattkoden gäller ej för sk. kombobiljetter som redan är rabatterade men gäller på lösa redan rabatterade biljetter.

Boka biljett till One World Observatory

One World Observatory - företräde i kön

1 dag
Åk med Skypoden (hissen som tar 47 sekunder) upp till toppen av One World Observatory. Under tiden får du lära dig historie om New York City sedan 1500-talet.

Observatoriet erbjuder 360-graders utsikt över New Yorks berömda platser. Du kan se ca 72 km ut över New York i alla vädersträck. The One World Observatory finns på följande våningar, 100, 101 och våning 102. Du kan även gå på glasgolvet, Sky Portal och titta ner på gatorna i New York.

5% RABATT MED RABATTKOD LARSST5
One World Observartory biljett i New York

9/11 Memorial & Museum Tour med One World Observatory

5 tim
Gå en tur där World Trade Center tidigare låg i New York. Turen handlar om tragedin kring 11 september 2001. Du får access till 9/11 Memorial och se "Reflecting Absence Memorial" och se det konstgjorda vattenfall som symboliserar tomrummet efter attacken. Läs alla namnen på de som blev offer den dagen.

Du tar också hissen upp till World Trade Centers topp.

The National September 11 Memorial Museum i New York

Historien om World Trade Centers byggnader presenteras i olika delar i dagens område. Minnet lever kvar efter attacken den 11 sept 2001.

One World Trade Center
Området hette tidigare även "1 World Trade Center" eller "1 WTC" och Freedom Tower.

Foundation Hall
Foundation Hall är ett rum i stor skala och med hög höjd. Här kan du se en originalvägg från World Trade Center som motstod förödelsen av 9/11. Väggen är 36 meter hög och täckt med minnessaker, minnesinskriptioner och andra saker som placerats där av arbetarna, räddningspersonal och andra.

Historical Exhibition
Historisk utställning är en plats där du kan följa hela historien om vad som hände den 9/11 och efter. Här finns bilder, video, personliga vittnesmål och realtidsljudinspelningar från 9/11.

Reflecting Absence Memorial/9/11 Memorial
Se det konstgjorda vattenfall som symboliserar tomrummet efter attacken. Läs alla namnen på de som blev offer den dagen.

World Trade Center New York

One World Trade Center - Freedom Tower
Freedom Tower stod klart och öppnade 3 nov 2014. Skyskrapan består av 104 våningar och är 541 m högt inkl. spiran. Byggnaden är USA högsta och är ett nytt landmärke för New York. Byggnaden omgärdas av gatorna: Vesey Street, West Street, Liberty Street o Church Street.

Arbetet med tornet började 2006 och stod klart 2014. I byggnaden finns det kontorslokaler, restauranger och en utsiktsplats m.m. På platsen finns även ytterligare 3 skyskrapor

One World Observatory
På 100:ade våningen (100th floor) i One World Building finns idag New Yorks nya utsiktsplats. Härifrån har du en fantastisk utsikt via panoramafönster ut över Manhattan och vattnet. Hissen tar dig 365 meter upp på ca 47 sekunder. På våning 101 (101th floor) finns restaurang för dig att äta nått gott. På våning 100 hittar du också en giftshop. Här uppe finns också ett glasgolv du kan gå över, Sky Portal, där du kan titta ner på alla de små bilarna på gatorna i New York.

Attacken den 21 sept, 2001
På platsen stod " World Trade Center". Memorial är ett minnesmärke över offren från terrorattacken 11 Sept, 2001 (flygattack i World Trade centers båda tvillingtorn och attackerna samma dag i Washington, DC, Pennsylvania) och 26 Februari, 1993 (bomb i garaget i World Trade Center).

Kuriosa

World Trade områdets historia
Innan attacken 11 September 2001 bestod World Trade Center av 7 byggnader och även 6 områden under marknivå. Här fanns bl a Twin Towers, Marriott Hotel, Port Authority Polis och kontorsbyggnader m.m. Under husen fanns bl a ett stort shoppingcenter och en parkeringsplats. Hela området byggdes mellan åren 1965-1974.

Ca 50 000 personer arbetade i byggnaderna och utöver detta passerade dagligen här ca 40 000 personer i området.

One World Observatory
Adress: World Trade Center. Ground Zero. Liberty St, West St, Vesey St & Church St. New York

Köp Go City New York Explorer Pass

GO CITY NEW YORK EXPLORER PASS

Spara upp till 40% på entrépriser!

Det bästa rabattkortet för dig som vill uppleva flera av New Yorks kända sevärdheter. Du betalar ett fast pris för kortet som då gäller för ett visst antal sevärdheter. Välj mellan 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 10 sevärdheter. Alla entrépriser är inkluderat i priset för de antal sevärdheter du köpt.

Mer info om Go City New York Explorer Pass

Fria inträden och sightseeing:

Empire State Building

One World Observatory

Frihetsgudinnan

The Edge

Top of the Rock

Båt- och Bussturer m.m

Fler biljetter till One World Observatory

One World Observatory biljett

One World Observatory och World Trade Center

2 tim
Turen börjar vid St. Peter's kyrkan som hade en stor roll under attacken i New York. Du besöker "Fireman's Memorial" som hyllar de kvinnor och män som kämpade med räddningaarbetet under attacken. Se trädet som överlevde attacken, Survivor's Tree och därefter besöke du One World Observatory och dess topp.

Guidad tur till Memorial Tour

9/11 Memorial Tour

1- 3 tim
Med denna biljett blir du guidad vid St. Paul's kyrkan, Memorial Pools 9/1och en rundtur i Ground Zero- du kan också välja en biljett till "One World Observatory".

Karta - World Trade Observatory
Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top