New York Musikaler 2024

Här hittar du musikalbiljetter

Gå på Broadway musikal i New York!

New Yorks teatergata nr 1 är Broadway. Som namnet säger så är det en bred gata kantad av olika uppsättningar av musikaler och shower. Det mesta teaterutbudet hittar du i Midtown Manhattan i närheten av Times Square där Broadway korsar 7th Ave.

Det finns många olika musikaler och shower att välja mellan på Broadway. Många av de har spelats i New York under flera år och säkert i flera år till. Här kan nämnas: Chicago, Wicked, The Lion King, Phantom of the Opera, The Book of Mormon och Les Miserables mfl. Musikalen Mamma Mia spelade sin sista kväll den 12 sep 2015 efter hela 14 år på Broadway i New York!

Phantom of the Opera är den musikal som spelats längst tid på Broadway. Det var 1988 som den sattes upp och den 26 januari 2023 firade musikalen 35-årsjubileum i New York. Men nu är sagan om Fantomen på Operan över, den 16 april 2023 spelades den sista föreställningen. För dig som vill se musikalen, så går Phantom of the Opera i London.

Biljetter till musikaler i New York presenteras i samarbete med Tiqets.

5% RABATT på biljetter i New York!

Via vår samarbete med Tiqets får I Love New Yorks läsare 5% rabatt på biljetter i New York med vår rabattkod.

Använd rabattkod: LARSST5

Gör så här: När du kommer till sidan "Boknings detaljer" gå längst ner på sidan och fyll i rabattkoden vid "Har du en rabattkod? Lägg till..." Klicka på knappen intill och rabatten räknas av ditt köp. Rabattkoden gäller endast hos Tiqets. Rabattkoden gäller ej för sk. kombobiljetter som redan är rabatterade men gäller på lösa redan rabatterade biljetter.

Chicago musikal

CHICAGO

Körsångerskan Roxy Hart mördar sin älskare...! Chicago innehåller som sagt mord, intriger, korruption, avundsjuka och en massa bra musik.

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Lion King musikal

The Lion King

Disneys filmsucce gör nu succe på Broadway. Följ lejonet Simba på afrikas savann från liten till stor kung. En fantastisk musikupplevelse.

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Wicked musikal

Wicked

Här får vi följa de två häxorna i OZ, Wicked Witch of the West Elphaba och den goda häxan Glinda tiden innan Dorothy hittade till landet OZ. Wicked har blivit utsedd till bästa musikal.

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Harry Potter på Broadway

Harry Potter and the Cursed Child

En spektakulär teaterföreställning

The Lyric Theatre | 2024
Det har gått 19 år efter det att Harry, Ron och Hermione räddat Trollkarlsvärlden. Harry är anställd på ministeriet för magi och är far till 3 barn. Medans Harry har tankar på sitt förflutna kämpar hans son Albus med samma arv som sin far....magi. Detta är en häftig upplevelse på scen med specialeffekter som man inte sett tidigare. Även om du inte är ett Harry Potter-fan blir detta en upplevlese du kommer gilla. Detta är första uppsättningen av Harry Potter på Broadway.

Filmerna om Harry Potter har gjort succé över hela världen. Denna gång har författaren J. K. Rowling skrivit en helt ny historia om Harry Potter just för teaterscenen. Föreställningen hade världspremiär i London 2016 och 2018 gick den upp på Broadway. USA Today säger så här: "It has to be seen to be believed". Det har inte bara blivit teater efter de fantastiska filmerna. Det finns även Harry Potter affärer och en Harry Potter utställning som turnerar runt i världen. Men den mest kända Harry Potter-platsen är nog Harry Potter Museum i London. Detta museum huserar i Warner Bros. Studios som tidigare varit inspelningsplatsen för alla Harry Potter-filmer.

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Juliet musikal New York

& Juliet

Vad hade hänt om inte Julia hade tagit sitt liv i det kända dramat Romeo och Juliet av William Shakesspeare? Se & Juliet i New York

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Aladdin musikal New York

Aladdin

Aladdin är en musikal baserad på Disneys animerade film med samma namn. Berättelsen följer den välbekanta berättelsen om hur en fattig ung man upptäcker en ande i en lampa och självklart kärlek.

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Moulin Rouge musikal New York

Moulin Rouge!

Se Baz Luhrmanns film bli verklighet på scen i New York. Det blir glitter, glamour och romantik och lyx.

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Funny Girl musikal New York

Funny Girl

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
Hamilton musikal i New York

Hamilton

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5
The Book of Mormon musikal New York

The Book of Mormon

5% RABATT MED RABATTKOD: LARSST5

HOTELL I NEW YORK!

Det finns så många hotell i New York att välja bland. Allt från enkla vandrarhem till världens lyxhotell och allt där emellan. Det som styr valet av hotell kan vara många. Kanske har du läst om ett hotell och tänkt att där skall vi bo när vi reser till New York eller kanske är det en viss stadsdel i New York du vill bo i. Det är bara att söka sig fram till det som passar er bäst.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i New York. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i New York:

Hotell nära Times Square

Hotell nära Broadway

Hotell nära Empire State Building

Hotell nära Madison Square Garden

Hotell nära Central Park

Hotell i Downtown Manhattan

Om musikaler i New York

Vilken är den första musikalen på Broadway i New York?

En musikal är en blandning av teater, repliker i tal och sång, dans och specialskrivna musikallåtar eller så skapas en musikal just kring populära hits. Musikalen har en story där vi får följa huvudrollsinnehavarna. Ofta är en musikal även en komedi och självklart handlar många musikaler om kärlek. Den första musikalen som sattes upp på Broadway i New York och som liknar vår tids musikaler sägs vara "The Black Crook" som hade premiär 12 september 1866 på teatern Niblo's Garden på Broadway. Musikalen blev en långkörare med 474 föreställningar. Den blev väldigt populär och åkte även på turné i USA. Och den återkom även flera gånger till Broadway genom åren. Men det tvistas faktiskt om denna musikal verkligen var först då andra musikaliska teaterföreställningar hade satts upp på Broadway även före The Black Crook.

Vilken musikal har spelats längst tid på Broadway?

I januari 2006 sattes rekordet för den längst spelade musikalen på Broadway i New York. Och ja, det är The Phantom of the Opera eller Fantomen på Operan som vi säger på svenska. Och idag 2023 är den fortfarande den längst spelade musikalen i New York. Phantom of the Opera hade premiär den 26 januari 1988 och den 26 januari 2023 firades 35 års jubileum. Men den 16 april 2023 spelades föreställningen av The Phantom of the Opera på Broadway för sista gången. Kanske återvänder den nån gång igen framöver. Den musikal som The Phantom of the Opera gick förbi som den mest spelade musikalen i New York var faktiskt Cats. Och det som är fantastiskt med dessa två musikaler är att musiken i båda två är skrivna av Andrew Lloyd Webber. Vill du se The Phantom of the Opera så spelas den i London.

Populära musikaler i New York
1 jan - 21 april 2024
Stephen Sondheim Theatre New York
1 jan - 26 maj 2024
The Lyric Theatre New York
1 jan - 4 aug 2024
Minskoff Theatre New York
Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Bilder: Tiqets samt egna.
Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top