Flygplatstransfer till / från New York

Transport till / från New York till ditt hotell

Vi tipsar om olika transportsätt att ta sig från och till New York flygplatser.

Hur tar man sig smidigast ifrån flygplatsen in till Manhattan och sedan tillbaka till flygplatsen för hemresan? När du landar behöver du på något sätt ta dig in till New York. Det finns flera olika sätt att ta dig in till ditt hotell. Vi tycker om att åka shuttle där du delar bilen med fler andra som skall transporteras till olika ställen på Manhattan. Privat transport passar väldigt bra i coronatider. Du kan också välja det lite speciella sättet, via helikopter.

Shuttle transport
Vi har åkt Go Airlink shuttle från oika flygplatser in till Manhattan. En shuttle är en van som tar ca 10-12 personer. Man betalar en fast summa per person och hoppar sedan in i bilen tillsammans med andra som just anlänt med sitt flyg från världens alla hörn. Bagaget stuvas in där bak. Vi tycker det är supersmidigt. Du bokar din biljett redan hemma och när du anländer till flygplatsen så inväntar du bara bilen/shuttle. Bilen fylls med anlända resenärer och du får en trevlig resa in till Manhattan och ditt hotell. Det är dessutom hyffsat billigt. Du kommer direkt till ditt hotell. I dessa tider med corona kommer det inte vara lika många personer i bilen.

Kom direkt till ditt hotell
Det som är smidigt med dessa shuttles är att de kör dig ända fram till ditt hotell och när du sedan skall åter till flygplatsen för hemresa hämtar de upp dig utanför hotellet. Beroende på vilken tid du anländer till flygplatsen och hur många hotell som skall stannas till vid tar de olika lång tid in till Manhattan. Men vi ser det alltid som en trevlig sightseeing då vi oftast av någon anledning varit de som släppts av sist.

Nedan hittar du New Yorks flygplatser

New York flygplats

Newark Liberty flygplats

Flygplatsen Newark (EWR) ligger i New Jersey ca 20 km utanför New York. Det är New Jerseys största flygplats. Till Newark kommer du till exempel om du flyger hit med Air France, SAS, British Airways, KLM mfl. Du kan ta dig till och från flygplatsen med delad transport, privat bil/taxi och buss.

Mer om Newark flygplats

La Guardia flygplats

La Guardia flygplats

LaGuardia (LGA) är den flygplats som ligger närmast New York ca 13 km från Manhattan. Den ligger i Queens som JFK. Ni kommer troligen landa på denna flygplats om ni reser inrikes inom USA eller tänkte resa till tex västindienöarna Bahamas, Bermuda och Aruba.

Mer om La Guardia flygplats

JFK flygplats

JFK flygplats

John F Kennedy (JFK) flygplatsen ligger i Queens ca 24 km utanför New York och öppnade 1948. Den är New Yorks största internationella flygplats.

Mer om JFK flygplats

Transfer via helikopter till och från Manhattan

Transfer till och från Manhattan via Helikopter

Åk lyxigt in till Manhattan via helikopter från JFK, Newark eller LaGuardia.
Det tar bara 10 minuter. Ni landar på Downtown Manhattan Heliport. Ett lyxigt alternativ som ni kommer komma ihåg resten av ert liv.

Förutom den lyxiga resan får ni dessutom en sightseeingtur över Manhattan.

Vi reserverar oss för ev. felskrivningar och ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida för senaste information och vad som ingår i din biljett.
Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top