Gratis i New York

Spar på din budget!

Tips på gratis aktiviteter i New York

New York erbjuder en hel del GRATIS för sina besökare. Det kan till exempel vara en gratis bio, en gratis rundtur, en gratis konsert...ja, nästan vad som helst. En del är gratis året om och en del är säsongserbjudanden.

Här har vi samlat lite av det vi hittat som är GRATIS för dig.
High Line New York

The High Line

Ett underbart promenadstråk på Manhattan. Järnvägen som blev en stadspark.

The High Line är en upphöjd park i New York. Den är skapad på ett gammalt upphöjt järnvägsspår på Manhattans västra sida. Den sträcker sig från Gansevoort Street (Meatpacking District) till West 34th Street (mellan 10th and 11th Avenues). Parken är öppen dagligen mellan kl. 7-21. High Line öppnade i juni 2009 och blev snabbt en succé.

Parken är cirka 2,5 kilometer lång. Du kan på/av vid ca var tredje kvarter.

Adress: startar vid Gansevoort Street och fortsätter till Chelsea
High Line

Museum of the American Indian New York

The National Museum of the American Indian

Besök ett GRATIS-museum i New York. Under vintertid kan det alltid vara trevligt att besöka en varm plats som tex ett museum. Här kan du gå runt och läsa och titta på alla fantastiska objekt från olika indianstammar m.m.

Det är fri entré.

Adress: vid One Bowling Green angränsande till det nordöstra hörnet av Battery Park. Alexander Hamilton U.S. Custom House.
The National Museum of the American Indian

The New York Public Library

The New York Public Library - 1895

Varför inte besöka en helt fantastisk byggnad, Biblioteket. Har du tid tycker vi verkligen det är värt ett besök.

Det är fri entré.

Adress: 42nd Street & 5th Ave
New York Public Library

Gratis guidade turer i Central Park

GRATIS guidad tur i Central Park

Året om kan du som besökare i New York följa med på guidade turer i Central Park. De tar ungefär 1 - 1.5 timme och leds av kunniga guider som känner till parken. Det är bara att dyka upp på mötesplatserna om ni inte är fler än 6 personer. Mer än 6 personer behöver boka en sk. custom-tour (ej gratis).

På hemsidan har de även markerat svårighetsgrad på turen vad gäller ex. trappor och sådant som kan vara svårt för handikappade.

Datum: Se hemsida
Central Park Conserventy

Testa kajak gratis i New York

Gratis kajaktur i Hudson River

The Downtown Boathouse erbjuder gratis kajakturer i Hudson River. Du kan både ta en gratis testtur på 20 min för att känna på hur båtarna agerar i vattnet och testa på tekniken i paddling. De erbjuder flera olika turser.

För att följa med på turerna måste du kunna simma.

Tur: Pier 26 (Tribeca). Pier 96 (Hell´s Kitchen). 72nd Street (Riverside Park. Upper West Side) Året om.
Down Town Boat House

Gratis guidning Lower Manhattan

GRATIS guidning Lower Manhattan

Free Tours by Foot erbjuder dig en 2-timmars GRATIS guidad visning av området kring Wall Street. Detta är det mest historiska området på Manhattan och turen tar dig bl a till: the City Hall, Trinity Church, Wall Street, the New York Stock Exchange och andra intressanta platser. Missa inte detta.

Adress: olika startpunkter, se hemsida.
Free Tours by Foot

Staten Island Ferry gratis i New York

GRATIS färja - Staten Island Ferry

Sedan 1997 åker du GRATIS med Staten Island Ferry. Passa på att ta en båttur ut i New Yorks hamn och över till Staten Island. Du får en fantastisk vy av Frihetsgudinnan, Ellis island och självklart den berömda New York skyline. Glöm inte kameran. Turen tar cirka 25-30 minuter.

Adress: Färjan avgår ifrån Whitehall Terminal (1 Whitehall Street vid South Street) på Manhattan.
Staten Island Ferry Schema

Gratisbesök i Federal Bank of New York

Federal Reserve Bank of New York

Gratis tur i centralbanken

Löparfesten
Det finns 12 st Federal Reserve banker i USA. Vi kan nog kalla den som ligger vid Liberty Street, Centralbanken. Med tillgångar sett är New Yorks centralbank den största i USA. Här förvaras mycket tillgångar. Bla förvaras här guldtackor för utländska centralbanker och regeringar och även USAs regering. Du kan boka en guidad tur i banken.

Mer information om Federal Bank of New York

Brooklyn Brewery i Brooklyn

En tur i Brooklyn Brewery!

Guidad tur

För er som tycker om amerikansk öl
Vi tackar Camilla Key som tipsat om Gratis visning av Brooklyn Brewery. Ni får lite historisk bakgrund om bryggeriet och självklart kan man köpa sig en öl. På lördagar och söndagar är bryggeriet öppet för fri visning.

Adress: 1 Brewers Row (79 north 11th street), Brooklyn
Mer information om Brooklyn Brewery

Gratis guidning New York Big Apple Greeter

GRATIS guidning av en "riktig" New York:are!

Big Apple Greeter erbjuder besökare att få en alldeles egen guide som visar dig New York. Det är en ideell förening som har volontärer boende i New York som erbjuder sin assistans med att visa dig runt. Detta är väldigt eftertraktat så ansök om din guide ca 4-5 veckor innan ditt besök. Och det bästa av allt, det är helt GRATIS.

Greeter-konceptet startade 1992 när Lynn Brooks grundade Big Apple Greeter i New York City. Idag finns conceptet på fler ställen i världen.

Datum: se hemsida
Big Apple Greeter

Grand Central Partnership New York

GRATIS guidning i området runt Grand Central

Grand Central Partnership erbjuder gratis guidning runt Grand Central Station. Gå med och lyssna på historiken och lär dig om Grand Central Terminal och Chrysler Building och mycket mer. Ingen tour är den andra lik.

Datum: se hemsidan
Grand Central Partnership gratis guidning

Sony Wonder Technology Lab New York

GRATIS museum - Sony Wonder Technology Lab

Här hittar du det mesta av intresse inom inom teknologi och kommunikation. Även om du är 8 år eller 80 år så är det lika intressant. Lär dig allt om 150 års historia om kameran, telefonen, radion och datorn. Lär dig om ljud och bild. Museumet är väldigt populärt så det kan vara bra att beställa sin entrébiljett i förväg - och du - inträdet är Gratis.

Adress: 25 Madison Ave
Sony Wonder Technology Lab

Down Town free bus in Lower Manhattan

Åk buss gratis - Lower Manhattan

Downtown Connection har flera toppmoderna bussar som erbjuder gratis service över Lower Manhattan och Battery Park City. Alla bussar kan lätt identifieras med deras röda färg och Downtown Connection-märkning. Vad sägs om Seaport till Rockefeller Park med flera olika stopp på vägen.

En riktigt bra service. Du hoppar på och av som du vill på de angivna busshållplatserna längst vägen.

Adress: 36 stop på vägen i Lower Manhattan,
Down Town Connectin Bus

Besök några parker i New York

New York har flera olika parker både stora och små. Förutom den största parken - Central Park finns det flera andra att besöka. Vissa av de har gratis uppträdanden under sommaren.
Bryant Park New York

Bryant Park

Under sommaren anordnas aktviteter för barn som tex konserter och andra aktiviteter. Här blir också utomhusbio i parken eller om du är här under vintertid, ta på dig skridskorna och åk ett varv. Här finner du också "Reading Room" där du kan få låna tidningar och böcker och läsa en liten stund. Finns även bord och stolar för att spela olika spel.

Gratis inträde

Mer information om Bryant Park
Prospect Park Brooklyn

Prospect Park

I Brooklyn kan ni ta er till Prospect Par. Parken är Brooklyns största och här kan du promenera i den botaniska trädgården, se en gratis konsert eller besöka djurparken.

Gratis inräde

Mer information om Prospect Park
Wasington Square Park New York

Washington Square Park

Washington Square Park ligger emellan Greenwhich Village i väst och East Village i öst. Här kan ni mysa i parken vid fontänen eller vid grönområdena. Det kommer många ungdomar till parken då New York University ligger precis i närheten.

Gratis inträde

Mer information om Square Park
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar i innehåll.
Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top