Metropolitan Biljetter

Se opera och balett i New York!

Här hittar du biljetter till Metropolitan Opera i New York!

Metropolitan Opera i New York ligger vid Lincoln Center. Detta är ett av världens främsta operahus. Här sätts de största och mest kända baletter, operor och operetter upp och som även följs i hela världen via tv-sändningar.

Många operasångare och balettdansörer har Metropolitan i New York som sitt stora mål i livet. Och många svenska artister har faktist uppträtt på Metropolitan som ex. Birgit Nilsson, Jussi Björling och Anne Sofie von Otter.

betala med VISA och Mastercard

Har du problem med ditt kortköp på amerikansk hemsida? Tänk på att du kanske behöver öppna upp ditt kort för utlandsköp via din internetbank. Här berättar vi mer om köp med kort på utländska hemsidor »

Metropolitan i New York

Vi har samarbetat med Ticketnetwork i över 13 år. De är en av USAs största leverantör av konsert- och sportbiljetter.

Biljetter till Metropolitan Opera 2023
Adress: 30 Lincoln Center Plaza, New York

Metropolitan Opera House

Metropolitan Opera House New YorkOperahuset vid Lincoln Center i New York byggdes mellan 1963 - 1966 och på premiären 16 september 1966 spelades Samuel Barbers opera "Antony and Cleopatra". Operahuset ritades av samma arkitekt som ritade Rockefeller Art Deco och FN-högkvartet, Wallace Harrison. Innan det nya operahuset byggdes fanns det ett gammalt operahus vid Broadway och 39th Street. Detta operahus invigdes 22 oktober 1883 med operan "Faust" och då med svenska sopranen Christine Nilsson i ensemblen.

Med en kapacitet med ca 3 850 sittplatser är operahuset det största repertoaroperahuset i världen. I Metropolitan huserar även American Ballet Theatre under sommarmånaderna. I folkmun kallas Metropolitan Opera för The Met.

Alla spelningar kan följas via nätet.
Livestreama från Metropolitan Opera här.

Secure payment med kreditkort

Att köpa biljetter med kort på utländska hemsidor!

Vi i Sverige är vana vid att köpa med våra kort över nätet både i Sverige och i utlandet. När man betalar med kort går köpet via en säker anslutning. Här finns det olika system idag. Det vanligaste är "verified by VISA" och "MasterCard SecureCode". Alla utländska hemsidor har inte just detta säkerhetssystem utan andra.

Om du får problem att använda ditt kort vid köp på några av de amerikanska biljettsidorna!
För att kunna handla med kort på utländska hemsidor som inte är anslutna till just "verified by VISA" och "MasterCard SecureCode" utan där betalningen går via annan säker anslutning kan man behöva öppna upp sitt kort för utländska internetköp via sin bank. Vi har själva upplevt detta och fick då gå in på vår internetbank och aktivera köp. Om ni har Nordea så loggar ni in på Internetbanken och går till sidan Kort / Öppna och Stänga kort och klicka på knappen - Ändra. Där ändrar ni under rubriken - Kortköp på Internet - till välj - Alla internetköp, 60 min - och klicka på knappen - Spara. Ert kort är nu aktivt i 60 min att handla på alla hemsidor på nätet.

Så här ser det ut i internetbanken hos Nordea (bild nedan), logga in på er bank för att ändra om ni har problem att få igenom era köp på utländska hemsidor.

Säker internetbetalning

Läs om Verified by Visa / MasterCard SecureCode hos Nordea »

Läs om Verified by Visa / MasterCard SecureCode hos Swedbank »

Bilder: Ticketnetwork, Freeimages. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Karta - 30 Lincoln Center Plaza, New York
Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top