Central Park

Den gröna oasen i New York!

Cykeluthyrning i Central Park.

Njut av att cykla i den gröna oasen Central Park.
Du kan välja mellan att hyra tandemcyklar, mountainbikes, hybriber och mycket annat. Inkluderat hjälm, karta och lås. För er som vill bara vill åka med finns cykeltaxi eller vad sägs om häst och vagn.

Cykeltaxi i Central Park biljett

Cykeltaxi - Central Park

Besök i egen takt
Följ med på i en cykeltaxi och luta dig tillbaka och ta bilder i lung och ro. Guiden som cyklar berättar om det ni passerar.

Cykeluthyrning Central Park

Cykeluthyrning Central Park

Cyklar i Central Park: 1 tim - hel dag
Hyr en cykel och cykla i din egen takt och upplev Central Park. Stanna till där du vill och när du vill. Du spar tid genom att du cyklar istället för att gå runt i Central Park.

Cykeluthyrning biljett Central Park

Cykeltur i Central Park

Cykla i Central Park, 1 tim - en dag
Välj att cykla på en hybrid, mountainbikes, tandemcyklar och ta dig runt snabbt i Central Park. Karta, hjälm och korg ingår.

New Yorks oas mitt i centrum - Central Park

Central Park en oas mitt i den hektiska storstaden. Man glömmer bort att man befinner sig en av världen största städer när man sätter sin fot i denna park. Parken ligger mitt på Manhattan mellan 59:e gatan i söder (Midtown) till 110:e i norr (Harlem).

360 graders utsikt
Här finner du gröna ängar, lummiga skogspartier, sjöar och även ett zoo. Parken är 4 kilometer lång och täcker 340 hektar. Parken är en härlig miljö för alla de som bor eller befinner sig i New York. Här kan man promenera, jogga, cykla, åka skateboard, rida, dansa, spela volleyboll, ha picknick, ja... bara koppla av.

Central Park öppnades 1876
Parken började byggas efter det att Fredrick Law Olmstead och Calvert Vaux vann en designtävling och 15 år och 14 miljoner dollar senare öppnades parken 1876. På sommartid ges här utomhuskonserter och på vintern kan man åka skridskor på Vollmar Rink detta tack vare Donald Trump som gav ekonomisk hjälp till restaurering av rinken. Promenera gärna omkring i parken men tänk på att vara försiktig i vilka delar du befinner dig i. Se till att ha en bra karta över området då det är ganska lätt att förirra sig. Parken stänger efter mörkrets inbrott då det också är förbjudet att vistas där.

I parken finns bland annat: En utomhus scen vid Delacorte Theatre (ungefär mitt i parken), 2 st skridskorinkar, en swimmingpool, ett vädercenter vid Belvedere Castle, en obelisk (Cleopatras nål) som är USAs äldsta allmänna monument. Här finns också ett fort, Blockhouse, i parkens norra del från kriget 1812.

Här finner du gröna ängar, lummiga skogspartier, sjöar och även ett zoo, Central Park Zoo. Parken är 4 kilometer lång och täcker 340 hektar. Parken är en härlig miljö för alla de som bor eller befinner sig i New York.

Parken har funnits med i över 200 filmer och har haft besök av flera av världens största artister som Bruce Springsteen, Paul Simon, Elton John och Dave Matthews. Till och med påven Johannes Paulus II har hållit mässa här 1995.

Imagine Central ParkBesök gärna Strawberry Fields (John Lennons minnesplats).
8 december 1980 mördades John Lennon utanför sin bostad The Dakota Building vid Central Park West och nordöstra hörnet av 72th Street. Mitt över gatan i Central Park ligger minnesplatsen Imagine i Strawberry Fields. Platsen tillägnade Yoko Ono sin John Lennon och på platsen samlas fans och varje år på hans dödsdag hålls en minnesstund.

Wollmanrinken (Trump Rink)
Rinken där man vintertid kan åka skridskor och på sommaren inlines och rullskridskor. Du hittar den i Central Parks södra del nästan längst ner. Wollmanrinken byggdes 1949 efter Kate Wollmans donation av $600,000.

Sheep Meadow
Sheep Meadow är en stor gräsmatta som sträcker sig från 66th till 69th. På sommaren är den välbesökt med flera New York bor som kommer hit för picknick. Under sommaren spelas det utomhus filmer med gratis entré.

The Swedish Cottage
Byggnaden var på 1800-talet en svensk skola. Huset byggdes 1875 i Sverige och var en gåva till USA inför världsutställningen 1876. Du hittar den i Central Parks västra sida vid 79th Street. Där ligger den inbäddad i grönskan.

Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir
För dig som älskar löpning. Ta gärna en runda kring "The Reservoir" som är en liten sjö i Central Park. Sjön har fått sitt namn av Jacqueline Kennedy som brukade springa slingan runt sjön i CentralPark. Sjön fick hennes namn samma år som hon dog. Sjön fanns redan på plats i mitten av 1800-talet. Slingan är fin att promenera på våren när alla körsbärsblommorna slår ut och är ca 3 km lång. Du hittar sjön mellan 85th till 96th Street.

The Reservoir
För dig som älskar löpning. Ta gärna en runda kring "The Reservoir" som är en liten sjö i Central Park. Sjön har fått sitt namn av Jacqueline Kennedy som brukade springa slingan runt sjön i CentralPark. Sjön fick hennes namn samma år som hon dog. Sjön fanns redan på plats i mitten av 1800-talet. Slingan är fin att promenera på våren när alla körsbärsblommorna slår ut och är ca 3 km lång. Du hittar sjön mellan 85th till 96th Street.

Loeb boathouse Central ParkTips Loeb Boathouse!
Ett av de populäraste besökmålen är bla Loeb Boathouse. Här kan du hyra an venetiansk gondol eller en roddbåt. Vill du inte ta en tur på sjön kan du bara slå dig ner och njuta av utsikten. Besök gärna restaurangen där ni kan äta frukost, lunch, brunch och middag.

CENTRAL PARK
Adress: Central Park, 59th St. at Fifth Ave., New York, NY 10019

Karta - Central Park
Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top