Battery Park

Parken med utsikt över Frihetsgudinnan!

The Battery Park är parken där du tar dig med färjan till Frihetsgudinnan.

The Battery (Battery Park) är en av New Yorks äldsta allmänna platser.

Parken Battery
Holländska bosättare gick i land här 1623 och grundade Nya Amsterdam. Här är det nära till Wall Street och här går färjan ut till Frihetsgudinnan och Ellis Island. Battery Parks landmärke är Castle Clinton, som använts som fort, akvarium, konserthus och immigrationsstation. Inne i Castle Clinton köper du biljetter till färjan ut till Frihetsgudinnan.

Battery Park Downtown New York Frihetsgudinnan
I parken kan du ta en paus och se ut över Hudsonfloden med fartyg och båtar som passerar. Från parken ser du frihetsgudinnan stä där ute på sin ö. Du åker ifrån Battery Park med båt till Frihetsgudinnan och Ellis Island.

Mycket sevärdheter i närheten
Mycket sevärt finns inom promenadavstånd så som New York Stock Exchange (Börsen), Staten Island färjan, the Smithsonian´s Musem of the American Indian, the museum of Jewish Heritage och det mysiga South Street Seaport där du har en utmärkt vy över Brooklyn Bridge. The Battery kallas - "the emerald doorstep of the metropolis".

Vilka statyer/monument finns i parken:

SeaGlass Carousel: Det är en karusell med fisktema som öppnade den 20 augusti 2015. Låt barnen åka på jättefiskar i en undervattensvärld med härligt ljus och musik.

Minnesmärke för invandrare/The Immigrants: Minnesstaty till alla de olika etniska grupper som anlände till Amerika som immigranter.

John Ericsson : Svensken som var konstruktör till det amerikanska krigsfartyget/pansarbåten USS Monitor.

Netherland Memorial: En gåva från holland 1926 till minne av den nederländska koloniseringen av New Amsterdam.

Koreakrigsveteranernas minnesmärke/Korean War: Minnesmärke äför att hedra de soldater som stred i Koreakriget mellan 1950 och 1953.

Minnesmärke för andra världskrigets östkust: Ett minnesmärke för de försvunna amerikanska soldater som omkom i Atlanten under andra världskriget.

Giovanni da Verrazano-monumentet: Svalka dig en varm sommardag i fontänen där vatten kommmer upp från marken i Battery Park.

Battery Fountain: För att hedra den italienska upptäcktsresande som var den första europé som nådde New York Bay 1524.

Battery Park
Adress: The Battery ligger längst ner på Manhattans södra udde. (Snabb acess via tunnelbanan).

Karta - Battery Park
Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top