WWE Biljetter

Se en WWE match i New York!

Här hittar du biljetter till Wrestling matcher i New York!

Har du aldrig sett på wrestling gör det i New York. En annorlunda upplevelse där familjer sitter i publiken och en helt fantastisk stämning. Tävlingar genomförs med både män och kvinnor. Det är inte som vanlig brottning utan detta är underhållning på hög nivå.

Wrestling spelas på flera olika arenor. Madison Square Garden på Manhattan och i Barclays Center i Brooklyn och även i New Jersey i arenan Prudential Center. WWE spelas även på andra ställen runt omkring New York.

betala med VISA och Mastercard

Har du problem med ditt kortköp på amerikansk hemsida? Tänk på att du kanske behöver öppna upp ditt kort för utlandsköp via din internetbank. Här berättar vi mer om köp med kort på utländska hemsidor »

WWE matcher i New York (2022)

Vi har samarbetat med Ticketnetwork i över 13 år. De är en av USAs största leverantör av konsert- och sportbiljetter.

Populära biljetter
26 dec 2022
Madison Square Garden New York
Köp biljett
Adress: Madison Square Garden, 4 Pennsylvania Plaza, New York

Män och kvinnor i Wrestling.

WWE Womens ChampionshipUnder åren har det varit flera olika stora vinnare. Den som hitills har vunnit den längsta sammanhängande VM-titeln för män är Bruno Sammartino som från 1963 och sju år framåt vann titeln. Flera andra stora stjärnor var även Bob Backlund, Billy Graham, Captain Lou Albano och Ernie Roth.

Hur är det med kvinnor inom brottningsmästerskap? Jo, kvinnorna har varit runt och i arenan och tävlat inom brottning sedan runt år 1956. Det var en tjej vid namn "Fabulous Mollah" som vann allt inom NWA World Women's Championship i hela 28 år fram till 1984 när hon förlorade titeln. På denna tiden fanns inte WWE. På 1990-talet kom "Fabulous Mollah" tillbaka till ringen i en komisk roll som Longtime Friend Mae Yound. Hon upptogs i WWE Hall of Fame 1995 och hon vann även i proffessionell brottning vid 76 års ålder när hon vann WWF Women's Championship.

Under åren har den kvinnliga brottningen haft olika namn på sina tävlingar WWE Divas Championship skapades av WWE 2008. År 2016 ersattes Divas Championship av WWE Women´s Championship.

The Big Bolt Belt - Världsmästarbältet

WWE Wrestling New YorkEn wrestlingbrottare kan vinna The Big Bolt Bel inom WWE. Man skall inte bara vinna matchen utan även var den som skapar de bästa reaktionerna från publiken både positivt eller negativt. Det är stor prestige att vinna en bälte.

Den förste brottaren att vinna ett bälte inom WWE var Buddy Rogers 1963. Han besegrade Antonino Rocca i Rio de Janeiro. Dock förlorade Buddy sitt bälte redan samma år till Bruno Sammartino, Bruno höll bältet till 1971 (8 år) när han förlorade det till Stan Stasiak. Flera olika brottare har haft nöjet att vinna bältet, bla Hulk Hogan, Randy Savage, Andre the Giant och Triple H.

Bältet har haft olika utseende genom åren.

Show med fejkade slag.

Wrestling är en stor showbrottningsakt från början till slut. De fejkade slagen och dramatiken i ringen blir till en härlig teaterscen i mitten av arenan. Engagemanget med publiken, tränarna, domarna och slutligen matchen i den fyrkantiga ringen, kan avslutats hur som helst. Skådespelet bygger på en ond brottare mot en god brottare.

Även om slag och grepp är uppgjorda i förhand för att brottarna inte skall skadas så är det äkta slag som kan skada deltagarna. I ringen finns även en domare som har makten över matchen.

Matcher i New York och utomlands.

WWE WrestlingWrestlingmatcher i New York spelas bland annat i Madison Square Garden på Manhattan och i Barclays Center i Brooklyn och även i New Jersey i arenan Prudential Center.

WWE är ett börsnoterat bolag och flera miljoner amerikaner tittar varje vecka på Wrestling. WWE visar flera olika shower i veckan, bla Monday Night Ras, SmackDown Live, NXT och Main Event. De genomför även flera galor och event varje år.

I länderna USA, Japan, Tyskland, England och Mexiko är Wrestling mycket populärt. WWE köpte upp WCW (World Championship Wrestling) år 2001. Detta gav de monopol på wrestlingmarknaden i USA. WWE Network skapades 24 februari 2014 i USA för att sedan distribueras ut till Europa, Japan, Australien, Singapore, Thailand m.m. Du kan följa matcher, shower, dokumentärer etc via streamingtjänst på TV, dator, mobil eller app.

Kända Wrestlare

USA har flera kända wrestlare. Två av dom är Hulk Hogan och The Rock (Dwayne Johnson). Båda har även gjort karriär utanför wrestlingarenan. Hulk Hogan började sin karriär redan på 70-talet och han blev känd utanför ringen när han var med i filmen Rocky 3 där hans karaktär Thunderlips gick upp mot Rocky Balboa (spelad av Sylvester Stallone) i en "wrestler vs. boxer"-match.

Mest känd utanför wrestlingarenan har nog Dwayne Johnson med sitt artistnamn The Rock blivit. Han har spelat i flertalet kända filmer. Han är även känd för sin rivalitet med just Hulk Hogan. Han har också vunnit flera olika titlar i wrestling. Han har wrestling i blodet kan man säga. Hans far Rocky Johnson är med i WWE Hall of Fame. Fler kända namn genom åren är "Ravishing" Rick Rude, "Rowdy" Roddy Piper, "Hacksaw" Jim Duggan, Jake "The Snake" Roberts, André the Giant, Shawn Michaels m.m.

Lucha Libre - Mexico

Vad är Lucha Libre egentligen? Det är brottning med färgsprakande dräkter där spelarna döljer sina ansikten bakom masker. Spelet kommer från Mexico och introducerades i början på 1900-talet. Förlorar du matchen får du ta av dig masken och visa dig! Brottarna kallas för luchadores.

Luch libre har tuffa tider sedan WWE startade. Vi får hoppas att brottningen med maskerna och det teaterliga spelet kommer finnas kvar.

Secure payment med kreditkort

Att köpa biljetter med kort på utländska hemsidor!

Vi i Sverige är vana vid att köpa med våra kort över nätet både i Sverige och i utlandet. När man betalar med kort går köpet via en säker anslutning. Här finns det olika system idag. Det vanligaste är "verified by VISA" och "MasterCard SecureCode". Alla utländska hemsidor har inte just detta säkerhetssystem utan andra.

Om du får problem att använda ditt kort vid köp på några av de amerikanska biljettsidorna!
För att kunna handla med kort på utländska hemsidor som inte är anslutna till just "verified by VISA" och "MasterCard SecureCode" utan där betalningen går via annan säker anslutning kan man behöva öppna upp sitt kort för utländska internetköp via sin bank. Vi har själva upplevt detta och fick då gå in på vår internetbank och aktivera köp. Om ni har Nordea så loggar ni in på Internetbanken och går till sidan Kort / Öppna och Stänga kort och klicka på knappen - Ändra. Där ändrar ni under rubriken - Kortköp på Internet - till välj - Alla internetköp, 60 min - och klicka på knappen - Spara. Ert kort är nu aktivt i 60 min att handla på alla hemsidor på nätet.

Så här ser det ut i internetbanken hos Nordea (bild nedan), logga in på er bank för att ändra om ni har problem att få igenom era köp på utländska hemsidor.

Säker internetbetalning

Läs om Verified by Visa / MasterCard SecureCode hos Nordea »

Läs om Verified by Visa / MasterCard SecureCode hos Swedbank »

Bilder: Ticketnetwork, Freeimages. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
Karta - Madison Square Garden, New York
Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top