Edge Utsiktsplats

Terassen i Hudson Yards!

Edge 335 meter över havet med en svävande terass!

Observationsdäcket med en trekantig balkong som svävar fritt i luften.
Ta dig till skyskrapan 30 Hudson Yards. Ta dig till våning 100 där du även hittar en champagnebar. Gå ut till den trekantiga terassen som som sticker ut från byggnaden på ca 24 meter. Inbyggt i en del av terassen finns en glassektion. Ni får fantastisk 360 graders utsikt över Manhattan och New York! Terassen består av ett vanligt golv och en glasdel i mitten och sluttande glaspaneler runtom. År 2020 är attraktionen västra halvklotets, högsta observationsdäck utomhus. Observationsdäcket öppnade onsdagen den 10 mars 2020. Öppet från tidig morgon till midnatt 7 dagar i veckan.

Tips! Boka gärna din biljett i förväg för att slippa stå i den allmänna biljettkön på plats. I dagsläget kan vi erbjuda kombinationsbiljetter med andra aktivitieter i New York. Vill du endast köpa en entré biljett kan vi rekommendera att du köper ett FLEX PASS .

Boka biljett till The Edge New York

Entré Edge Observationsdäck

En upplevelse du sent ska glömma
Med denna biljett kan du uppleva The Edge observationsdäck. Upplev det högsta skydäcket utomhus på västra halvklotet med 360° utsikt över New York City. NYC:s nyaste observationsplattform är upphängd i luften och har en spännande glasgolvupplevelse och vinklade glasväggar. Detta är inget för den höjdrädde.

Entré till The Edge

The Edge New York Hudson

Edge & 9/11 Museum Ticket med Liberty Cruise

Giltlig i 3 dagar
I denna kombibiljett besöker du Memorial Museum 9/11 och efter besöket åker ni på en timmes sightseeingkryssning. Ni kan ta helt fantastiska bilder över Manhattan under er båtkryssning. Slutligen besöker ni den nya attraktioner The Edge med sin glasplattform 335 meter upp i luften.

Entré till The Edge: Gå före kön i Memorial Museum 9/11. Entre biljett till the Edge Observation Deck och en timmes Liberty Statue och Ellis Island sightseeing cruise.

Edge i New York

Den svävande terassen med inbyggt glasdäck - Edge i 30 Hudson Yards. Ett besök för den våghalsige!

Invigs 2020 i mars
Byggnaden 30 Hudson Yards designades av Bill Pedersen från Kohn Pedersen Fox Associates. Byggnaden tillhör en av många andra byggnader som nu byggs i samma område. Byggnaden har kontor för kända företag och det finns även restauranger. På våning 100 efter ca en minuts hissresa kommer ni till The Edge - den fribärande terrassen. På samma våning finns även en champagnebar. En del av terassen har ett glasgolv med lutande glasväggar. Hudson Yards ligger på västra sidan av Manhattan, strax norr om Chelsea och söder om Hell's Kitchen.

Entré till Edge
Ingången till 30 Hudson Yards ligger vid hörnet av 10th Avenue och 33rd Street, där Edge observationsdäck kan nås från fjärde våningen i köpcentret via en speciellt designad hiss som tar besökarna till 100: e våningen i 60 sekunder. Den närmaste tunnelbanestationen är tågstationen 34th Street – Hudson Yards, på linjen 7.

Från utsiktsplatsen kan du bla se följande: Empire State Building och Chrysler Building i öster, World Trade Center och Frihetsgudinnan i söder och Hudson River direkt västerut. I norr kan du se Central Park. På en klar dag kan du se till de omgivande områdena i New York State och New Jersey.

The Edge terass i  New York

Glasgolv på terassen
För de som söker lite extra spänning och inte är höjdrädda kan gå över glasgolvet som är inbyggt i en del av observationsdäcket. Från glasgolvet ser man rakt ner på gatan.

Champagnebar
På samma våning som observationsdäcket ligger en champagnebar. Det serveras även cocktails och lättare maträtter. Ni får gärna ta med er dryck och mat utomhus medan du vandrar runt på glasgolvet. Skulle det vara dåligt väder ser ni även en hel del av utsikten från insidan.

Kuriosa

Frederic Auguste Bartholdi The Edge

Edge är gjord av 15 sektioner som förmonterades i Italien, var och en väger mellan 16000 och 45000 kilo. Plattformen är inmonterad med 3 000 kvadratmeter 2,7 meter högt glas uppdelat i 79 paneler som väger 600 kilo per stycke. De tillverkades i Tyskland och färdigställdes i Italien och installerades med en 6,6-graders utåtvridning så att människor kan få en bättre vy ner.

Däcket har en liten sektion med en glasyta där ni kan stå och se rakt ner till marken nedanför. Inte för den höjdrädda.

EDGE
Adress: 30 Hudson Yards, New York

Köp Go City New York Explorer Pass

GO CITY NEW YORK EXPLORER PASS

Spara upp till 40% på entrépriser!

Det bästa rabattkortet för dig som vill uppleva flera av New Yorks kända sevärdheter. Du betalar ett fast pris för kortet som då gäller för ett visst antal sevärdheter. Välj mellan 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 10 sevärdheter. Alla entrépriser är inkluderat i priset för de antal sevärdheter du köpt.

Mer info om Go City New York Explorer Pass

Fria inträden och sightseeing:

Empire State Building

One World Observatory

Frihetsgudinnan

The Edge

Top of the Rock

Båt- och Bussturer m.m

Boka hotell i New York

Sök hotell i kartan nedan: Välj datum och antal personer. Klicka ej på sökknappen - priser uppdateras automatiskt i kartan när du valt datum. Hotell presenteras i samarbete med Booking.com

Booking.com
Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top